Pajbotten: 100 g smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 äggulor, 0,5 dl florsocker, 0,5 dl kakao, 1 krm salt. Fyllning: 3 dl vispgrädde, 50 g smör, 300 g mörk choklad (70 proc kakaohalt), 1 krm salt. Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i kuber, kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt äggulorna, kör till en smidig deg. Häll sist i florsocker, kakao och salt, låt allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i cirka 10 minuter. Låt pajskalet svalna helt. Hetta under tiden upp grädden, tillsätt smöret och låt det smälta. Bryt i chokladen, rör tills den har smält. Häll i saltet. Fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten. Ställ in pajen i kylen 1 timme tills fyllningen stelnat. Garnera med lite spritsad grädde. Ät den rumstempererad med lätt vispad grädde.
Rogers chokladtryffelpaj
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!