Rökta laxbollar serverade med parmesanflarn
(4 port)Passar före kött eller rätter med kyckling. Gör små bollar med rökt lax och smaksätt med kapris och citron. Servera med ostflarn.300 g kallrökt lax i bit2 msk matlagningsyoghurt2 salladslökar, 1 tsk inlagd kapris1 tsk citronsaft, 1 krm örtsalt, 1 krm citronpeppar2 msk klippt gräslökSås: 1 msk balsamvinäger (eller vitvinsvinäger), 3 msk olja, 1 tsk sötstark senapOstflarn: 4 dl grovriven parmesanost (blir ca 12 st)
Gör laxbollarna. Ta noga bort eventuella ben. Skär 200 g av laxen i bitar och finfördela i mixer eller matberedare. Blanda med matlagningsyoghurt. Skär resten av laxen i fina tärningar. Skölj salladslöken och strimla den fint.
Blanda laxfärsen med laxtärningar, lök, avrunnen kapris, citronsaft, kryddor och gräslök. Smaka av. Skaka samman såsen. Fördela sallatsblad av olika sorter på tallrikar. Forma bollar av laxfärsen och lägg dem på tallriken. Droppa över sås. Stick dekorativt ner ett par ostflarn mellan bollarna. Dekorera med gräslöksstrån.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!