Rökta laxbollar serverade med parmesanflarn

(4 port)Passar före kött eller rätter med kyckling. Gör små bollar med rökt lax och smaksätt med kapris och citron. Servera med ostflarn.300 g kallrökt lax i bit2 msk matlagningsyoghurt2 salladslökar, 1 tsk inlagd kapris1 tsk citronsaft, 1 krm örtsalt, 1 krm citronpeppar2 msk klippt gräslökSås: 1 msk balsamvinäger (eller vitvinsvinäger), 3 msk olja, 1 tsk sötstark senapOstflarn: 4 dl grovriven parmesanost (blir ca 12 st)

Mat & dryck2001-11-15 00:01
Börja med flarnen. Grovriv osten och lägg ca 2 msk ost i små högar på bakpappersklädd plåt. De flyter ut, så gör bara 6 st i taget. Grädda mitt i ugnen vid 200 grader tills de fått fin färg, ca 8 min. Låt dem svalna av lite innan de flyttas över på ett bakplåtspapper. Låt kallna helt.
Gör laxbollarna. Ta noga bort eventuella ben. Skär 200 g av laxen i bitar och finfördela i mixer eller matberedare. Blanda med matlagningsyoghurt. Skär resten av laxen i fina tärningar. Skölj salladslöken och strimla den fint.
Blanda laxfärsen med laxtärningar, lök, avrunnen kapris, citronsaft, kryddor och gräslök. Smaka av. Skaka samman såsen. Fördela sallatsblad av olika sorter på tallrikar. Forma bollar av laxfärsen och lägg dem på tallriken. Droppa över sås. Stick dekorativt ner ett par ostflarn mellan bollarna. Dekorera med gräslöksstrån.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!