Rökta räkor

Recept: Frederik Zäll: blogg.alltommat.se/lyxlagat

Mat & dryck2012-10-04 09:00

Något köpt:
En finfin aioli
körsbärstomater
1 bröd

Något lagat:
500 g räkor med skal

Gör så här: De frysta räkorna som finns i lösvikt brukar vara ytterst fina. Godast är dock givetvis de färska räkorna.
1. Ta fram er rök och fyll botten med rökspån. Lägg på dropplåten och gallret och placera de oskalade räkorna jämt utspridda på gallret. Täck över med rökens lock.
2. Fyll brännkoppen med 2 dl t-sprit och tänd försiktigt på. Skjut in koppen under röken och låt den brinna ned. Det tar cirka 10 minuter för färska räkor och 15 för djupfrysta. Lägg sedan räkorna för att rinna av på hushållspapper och låt dem bli lite ljumma. Då är de som godast ... Vilken overklig lycka!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!