Romrussinparfait

(ca 6 port)1 dl russin1 dl mörk rom eller punschParfaitsmet:4 äggulor1 dl socker1 dl vatten4 dl vispgrädde

Mat & dryck2001-11-22 00:01
Lägg russinen i rom eller punsch, 3-4 timmar så att de blir riktigt uppblötta. Gör parfaitkrämen. Blanda äggulor, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen under kraftig vispning på svag värme tills den blir tjock och pösig. Låt kallna. Vispa i den då och då. Vispa grädden tjock och vänd ner den och russinen i den kalla parfaitkrämen. Häll upp parfaitkrämen i en kallvattensköljd rund skål, kransform el dyl. Täck över och frys 3-5 timmar eller över natt. Temperera parfaiten ca 15 min (något längre om parfaiten varit i frysen över natten) före servering. Stjälp eventuellt upp parfaiten på ett fat (formen behöver kanske doppas i ljummet vatten innan) eller skeda upp den på assietter.
Tips! Uteslut russinen men behåll smaksättningen rom eller punsch. Vid servering garnera med mörk hyvlad choklad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!