Roquefortsoppa

(4-5 port)1 gul lökmargarin3-4 stjälkselleri ur ett stånd2-3 medelstora morötterca 1 l buljong (vatten + hönsbuljongtärningar)3-4 råa potatisarca 75 g roquefortost (eller annan grönmögelost)1 dl crFme fraiche + 2 äggulor

Mat & dryck1998-11-26 11:57
Skala och hacka löken. Skär stjälksellerin i fina bitar. Ansa och skär morötterna i små tärningar. Skala och tärna potatisen fint.
Fräs i lite margarin i en gryta lök, selleri och morötter. Rör om och späd med buljongen.
Blanda ner potatistärningarna. Koka på svag värme under lock ca 15 min.
Mosa osten och blanda med crFme fraiche och äggulor. Rör ner lite av soppan i ostblandningen. Häll sedan ner den i soppan och rör om.
Hetta upp men koka inte.
Garnera soppan med några små blad från stjälksellerin.
Bjud med ett brytbröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!