Rosmarinbröd med fårost
6 dl vatten2 msk olivolja (olja)50 g jäst2 tsk salt1-1,5 tsk torkad rosmarin10-12 soltorkade tomater finklippta150-200 g fårost13-14 dl vetemjölGarnering: Fårost, 2 msk olivolja (olja), färsk eller torkad rosmarin, grovt salt.
Tillsätt salt, rosmarin och finklippta tomater. Används tomater inlagda i olja så använd den oljan i stället för olivoljan. Blanda ner hälften av fårosten och mjöl till en smidig deg.
Degen ska inte vara för hård. Låt jäsa övertäckt 30-40 min.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Tippa ut degen i långpannan. Tryck ut degen jämnt med mjölad hand. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck fördjupningar med mjölade fingrar ända ner till botten.
Låt jäsa igen ca 10 min. Smula över resten av fårosten, ringla över olja och strö över rosmarin och salt. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna under bakduk.
Ät brödet dagsfärskt. Skär i fyrkantiga bitar vid servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!