Rosmarinkarré med grönsaksfyllda knyten
(5-6 port)1,5 kg benfri karré0,5 dl torkad rosmarinrivet skal av 1 väl tvättad citron1 msk grovmald svartpeppar2 tsk salt1 squash, 10-12 färskpotatisar, 2 paprikor, 10 champinjoner, 2 vitlöksklyftor, salt, citronpeppar, 50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 150 grader. Stöt rosmarinen i en mortel och blanda med citronskal, svartpeppar och salt. Gnid in karrén med kryddorna och det ska vara ordentligt med kryddor! Bryn karrén väl runt om i margarin i en stekgryta. Lägg den sedan på ugnssäkert fat och sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek till innertemperaturen visar 58 grader. Låt karrén vila innan den skärs i skivor för att grillas. Skölj squash, paprika (kärna ur) och skrubba potatisen. Putsa champinjonerna om det behövs. Skär squash och paprika i bitar och skär potatis och champinjoner i skivor. Salta, peppra och pressa vitlöken över grönsakerna. Blanda om. Fördela grönsakerna på fyra smorda folieark. Klicka på margarin eller smör. Vik ihop till paket. Lägg foliepaketen i utkanten på glödbädden (där det inte är så varmt) och låt baka 10-15 min. Pensla köttskivorna med grillolja. Grilla dem fint bruna på båda sidor 3-4 min per sida. Avpassa så att de blir färdiga samtidigt med grönsakspaketen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!