Rostade skördegrönsaker med bacon

4 portionerEgentligen kan du ta vilka grönsaker du vill. Skär de hårda i lite mindre bitar och de mjuka i rejälare så blir tillagningstiden likvärdig. Gott som tillbehör men också att blanda i pasta, sallad eller bara att äta med lite Keso till exempel.300 g morötter (1 knippe)200 g rödbetor300 g squash (2 mindre)1 vitlök100 g bacon av god kvalitetolivoljaflingsalt och nymald svartpeppar1 msk hackad färsk timjan, alt 1 tsk torkad

Mat & dryck2008-08-28 00:00
Sätt ugnen på 225°. Borsta rotfrukterna under rinnande vatten. Har de hunnit fåt tjockt skal kan du skala dem. Skär i bitar. Skär squashen i stora bitar och skala vitlöksklyftorna. Strimla baconet tvärs över i centimetertjocka strimlor. Lägg allt i en långpanna och blanda runt med lite olivolja och mycket salt och peppar. Rosta ca 25 minuter. Blanda i timjan och servera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!