Rostbiff med läckra fyllningar

(6-8 port)Ca 1 kg benfritt nötkött av tex fransyska, innanlår eller mörad bogsalt, svartpepparFyllning 1:1 pkt bacon, 1 gul lök, 1 dl persilja, 200 g färska champinjoner, 10 krossadeenbärFyllning 2:1,5 dl mango chutney, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 0,5 dl färsk mynta

Mat & dryck1998-11-25 16:14
Gör någon av fyllningarna. Skala och hacka löken till fyllning ett. Hacka persilja och svamp. Fräs lök, persilja och svamp i lite fett. Låt krossade
enbär få fräsa med en stund.
Blanda alla ingredienserna till fyllning två
(hacka persiljan). Skär ut steken till en tunn platta. Börja med att skära i kanten på steken och skär sedan runt. Lägg hela baconskivor först på köttet till fyllning ett och bred sedan på svampfräset. Eller bred på mango
chutneyröran.
Rulla i båda fallen köttet till en rulle. Bind om så den håller formen bättre.
Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg steken i en trång ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i
köttet.
Stek i ugn vid 125 grader ca 1,5-2 timmar tills innertemperaturen visar 65 grader för rosa kärna eller till 75 grader för genomstekt.
Låt steken vila under folie ca 15 min. Skär upp i lagom tjocka skivor.
Bjud med skysås eller avredd buljong, kokt potatis och nätt kokta rotfrukter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!