Rostbiff med läckra fyllningar
(6-8 port)Ca 1 kg benfritt nötkött av tex fransyska, innanlår eller mörad bogsalt, svartpepparFyllning 1:1 pkt bacon, 1 gul lök, 1 dl persilja, 200 g färska champinjoner, 10 krossadeenbärFyllning 2:1,5 dl mango chutney, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 0,5 dl färsk mynta
enbär få fräsa med en stund.
Blanda alla ingredienserna till fyllning två
(hacka persiljan). Skär ut steken till en tunn platta. Börja med att skära i kanten på steken och skär sedan runt. Lägg hela baconskivor först på köttet till fyllning ett och bred sedan på svampfräset. Eller bred på mango
chutneyröran.
Rulla i båda fallen köttet till en rulle. Bind om så den håller formen bättre.
Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg steken i en trång ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i
köttet.
Stek i ugn vid 125 grader ca 1,5-2 timmar tills innertemperaturen visar 65 grader för rosa kärna eller till 75 grader för genomstekt.
Låt steken vila under folie ca 15 min. Skär upp i lagom tjocka skivor.
Bjud med skysås eller avredd buljong, kokt potatis och nätt kokta rotfrukter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!