Rotsaksmos

(4 port)Blanda potatis med rotselleri och morötter till en gott och vackert mos. Trots alla främmande ”fåglar” som couscous, nudlar, pasta av alla sorter och polenta, så står sig vår potatis och visa rotfrukter bra i konkurrensen.700-800 g potatis1 klyfta rotselleri2 stora morötterca 2 dl uppkokt mjölk1 msk bordsmargarinev salt och lite nymald peppar

Mat & dryck2000-03-15 23:59
Skala potatis, morötter och rotselleri. Skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills det är mjukt. Häll av kokvattnet och ånga av. Stöt med potatisstöt eller använd purépress. Späd med mjölk och rör ner fett. Smaka av med ev salt och peppar. Moset passar bra tillsammans med skivad kassler som kan få sjuda en stund i spädd äppeljuice och med kryddor som hela kryddnejlikor, lagerblad och en liten bit hel kanel.
Koka ett potatismos och smaksätt med:
Hackade färska örter som timjan, dragon, körvel, persilja eller gräslök eller blanda.
Råriv äpple ner i det färdiga moset. Smaka av varsamt med malen ingefära.
Riv ner en smakstark ost i det färdiga moset. Blanda fetost i tärningar eller riv ner getost. En cheddar, västerbotten eller lagrad herrgård smakar jättegott i moset.
Smaksätt det färdiga moset med pressad vitlök, grovkornig senap, stött saffran som rörs ut i lite hett vatten först, grovhackade oliver ... Här är det bara fantasin som kan sätta stopp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!