Rotsakssoppa
4 port3 morötter, 1 palsternacka2 medelstora mjöliga potatisar150 g rotselleri, ca 2 dl purjolök, det grönaolja/flytande margarin2 hönsbuljongtärningar + 1 l vatten2,5 dl matlagningsgrädde2 krm örtagårdskrydda eller liknande0,5 msk flytande honungÖrtvåfflor: 50 g margarin, 1,5 dl blandade hackade färska örter, 2 dl matlagningsyoghurt, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 0,5 krm svartpeppar, 0,5 dl vatten
och häll på vatten. Låt småkoka under lock ca 20 min tills allt är mjukt. Häll av buljongen men spar den. Mixa eller kör i matberedare de kokta rotsakerna till puré. Häll tillbaka i grytan och vispa ner buljongen. Låt koka upp och blanda ner grädde och honung. Smaka av med örtkrydda. Grädda våfflorna. Ta ca 1 dl smet till varje våffla och grädda på vanligt sätt. Rör om i smeten mellan varje gräddning och grädda inte för kort tid. Garnera ev i soppan med kallrökt strimlad lax.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!