Rotselleriburgare

(2 port)ca 400 g rotselleri, 2 dl grönsaksbuljong (vatten + grönsaksbuljongtärning eller fond)0,5 msk citronsaftPanering: 1 ägg, 0,5 dl riven ost, 0,5 dl hackad färsk timjan eller persilja, 2 msk ströbröd

Mat & dryck2000-10-05 00:01
Skär sellerin i ca 0,5 cm tjocka skivor. Skala dem. Koka upp buljong med citronsaft. Koka dem i buljongen ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Blanda samman riven ost med timjan eller persilja och ströbröd.
Vispa upp ägget. Vänd selleriskivorna i ägget och sedan i ost/ströblandningen. Låt skivorna torka till. Stek dem till fin färg på båda sidor i lite fett 3-4 min per sida.
Servera dem på blandad sallatsbädd med en sås gjord på
1 dl matlagningsyoghurt, örtsalt, 1 litet rivet äpple, riven pepparrot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!