Saffransstrudel

(Cirka 6 pers).3 apelsiner, skalade, klyftade och skurna i bitar,2 bananer, skurna i små bitar,100 g mandel, hackad,100 g smör,1,5 g saffran,ca 12 blad filodeg,ca 2 eller 3 msk socker

Mat & dryck2000-01-12 23:59
Blanda frukt och mandel. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel med lite socker och blanda det i smöret.
Lägg filodegsbladen ett och ett på en fuktad handduk och pensla varje blad med smörblandningen. Spar lite att pensla den färdiga rullen med.
Lägg dem gärna så att det liknar ett uppochnedvänt T. Bred ut frukt-mandelblandningen på öbenetö i T. Strö på socker. Vik över öarmarnaö på T:et. Rulla ihop med den fuktiga handduken.
Placera rullen på en plåt och pensla den med resten av smöret. Strö på socker. Grädda i 190û200 graders ugn i ca 30 minuter. Låt den svalna. Skär upp i skivor och servera med vispad grädde eller vaniljglass. Man kan också riva vit choklad över skivorna och gratinera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!