Sagu i vin med kokosmjölkskräm

(cirka 6 pers)1,5 dl sagugryn (finn i asiatiska butiker. Våra svenska sagogryn är gjorda av potatismjöl och kan användas som ersättning),2 dl vatten att blötlägga grynen i,7 dl röd druvjuice,eller 5 dl rött vin blandat med 2 dl vatten (används vin kan lite socker behövas som smaksättare).Kokosmjölkskräm:4 dl kokosmjölk,3 äggulor,1û1,5 dl socker

Mat & dryck2000-01-12 23:59
Blötlägg grynen i cirka 30 minuter. Tillsätt druvjuicen, eller vinet blandat med vatten och socker efter smak. Låt koka på låg värme, rör hela tiden i det med en träslev. Låt koka i ca 30 minuter tills sagun är klar. Rör hela tiden så
att det inte bränner vid. Kyl.
Vid serveringen û skeda upp det i små skålar och häll kokosmjölkskräm över.

Lös upp sockret ordentligt i mjölken. Piska sönder äggulorna lätt och blanda i mjölken.
Hetta upp den över låg temperatur. Rör konstant i blandningen med en träslev tills den börjar sjuda och tjocknar. Låt den inte koka. Kyl krämen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!