Sallad med färskpotatis

(4 port)750 g färskpotatisvatten, 1 tsk salt per liter vatten1/2 färsk gurkaDressing: 3 krossade vitlöksklyftor, 1 msk vanlig senap, 0,5 tsk salt, 3 msk citronsaft, 1 dl oljaTill garnering: 2 hårdkokta ägg, 1/2 dl vardera av finklippt dill och gräslök

Mat & dryck1998-11-27 13:09
Borsta potatisen väl (använd gärna en s k scotchbright) och skölj den. Lägg potatisen i kokande saltat vatten. Låt koka ca 15 min lite beroende på storlek.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av genom att lägga hushållspapper mellan kastrull och lock.
Skär den i skivor eller tärningar. Skölj och skär gurkan i tärningar.
Blanda samman ingredienserna till dressingen. Blanda ner potatis och gurka i dressingen. Låt stå ca 30 min så att potatisen drar åt sig av dressingen. Vänd om i salladen före servering. Skala äggen och ta ut gulorna. Passera dem genom en trådsil över salladen.
Hacka vitorna och blanda med dill och gräslök. Strö över blandningen runt kanten i skålen.
Bjud salladen till exempelvis rökt fisk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!