Sallad med grönkål, frukt och nötter

(ca 4 portioner) 250 g färsk grönkål1 apelsin1 äpple, gärna rött0,5 dl russin0,5 dl hasselnötter eller mandelSalladssås:3 msk pressad apelsin2 msk pressad citron1 msk flytande honung3 msk oljasalt och peppar

Mat & dryck2006-12-21 00:00
Använd de inre bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten ungefär en minut och kyl sedan av dem snabbt i riktigt kallt vatten. Låt kålbladen rinna av väl. Hacka dem smått.
Skär skalet av apelsinen. Skär apelsin och äpple i tärningar.
Grovhacka nötter eller mandel.
Rör samman salladssåsen och smaka av.
Blanda allt till salladen i en skål och häll salladssåsen över. Låt den gärna stå kallt ett par timmar och dra. Rör om före servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!