Sallad med korngryn och grönsaker

(4 port) Servera salladen till stekt kryddig korv eller som ensamrätt med grovt bröd.2 dl korngryn + 1 l hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)1 purjolök, 1 liten rödlök1 röd paprika, 1 syrligt fast äpple1 morot, 2-3 stjälkar selleriskal av 1 väl tvättad citronSås: 1 dl gräddfil, 2 msk mango chutney, 2 krm salt, 0,5 krm cayennepeppar, 1 msk vardera av hackad persilja och gräslök

Mat & dryck2002-01-24 00:01
Koka upp buljongen och tillsätt grynen. Koka på svag värme under lock 35-40 min. Snitta, skölj och strimla det gröna på purjolöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Skölj, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skiva sellerin. Blanda samman såsen och ställ kallt en stund. Häll av buljongen från korngrynen. Spola dem i kallt vatten. Blanda gryn med grönsaker i en låg och vid skål. Servera såsen till samt ett grovt bröd eller med korv som tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!