Sallad med ostflarn och kräftaladåb
(4 pers)
Kräftaladåb: 0.5 l fiskbuljong, 4 msk vitt vin, 5 blad gelatin. Blanda den heta fiskbuljongen och vinet. Sila genom en silduk eller ett melittafilter. Lägg gelatinet i kallt vatten och krama ur. Tillsätt gelatinet i buljongen och vispa. Låt svalna. Häll blandningen och 4 kräftstjärtar i varje snapsglas, använd en större sort. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
Salladen: 4 tomater, 2 röda lökar, 2-3 olika sorters sallat (gärna spröda fina sorter). Skär tomater och lökar i jämntjocka skivor och varva dessa och stapla på höjden. Lägg finskuren sallad längst upp.
Dressing: Stek 2 skivor finhackad bacon. Låt rinna av på papper. Blanda 0,5 dl olivolja, 1 msk vinäger, smaksätt med salt, peppar och saft av citron. Blanda i baconet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!