Sallad med ostflarn och kräftaladåb

(4 pers)

Mat & dryck1999-08-07 13:28
Ostflarn: 200 g finriven favoritost, (Lars Richard väljer parmesan och prästost). Platta ut osten portionsvis på ett smörat bakplåtspapper. Grädda 20 minter i 185 grader. Öppna ugnsluckan om flarnen börjar bli mörka. Låt kallna.


Kräftaladåb: 0.5 l fiskbuljong, 4 msk vitt vin, 5 blad gelatin. Blanda den heta fiskbuljongen och vinet. Sila genom en silduk eller ett melittafilter. Lägg gelatinet i kallt vatten och krama ur. Tillsätt gelatinet i buljongen och vispa. Låt svalna. Häll blandningen och 4 kräftstjärtar i varje snapsglas, använd en större sort. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.


Salladen: 4 tomater, 2 röda lökar, 2-3 olika sorters sallat (gärna spröda fina sorter). Skär tomater och lökar i jämntjocka skivor och varva dessa och stapla på höjden. Lägg finskuren sallad längst upp.


Dressing: Stek 2 skivor finhackad bacon. Låt rinna av på papper. Blanda 0,5 dl olivolja, 1 msk vinäger, smaksätt med salt, peppar och saft av citron. Blanda i baconet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!