Sallad med parma­skinka, cantaloupe­melon, röda linser, ­parmesan och cashewnötter

4 personer8 skivor parmaskinka eller jamón serrano1 cantaloupe eller galia­melon, skalad och delad i klyftorLinserna:6 dl kokta röda linser (med tuggmotstånd, kokade 6-8 minuter)1 dl grovriven/skivad parmesan1 pressad citron1 dl grovhackad mynta, basilika och bladpersilja1 msk grovhackad kapris1 msk finhackad röd chili (beroende på styrka)Salt, eventuellt olivoljaSvartpeppar1 vitlöksklyftaCashewnötterFikon, färska eller torkadeKrämig örtdressing (se ­recept) eller basilika­dressing (se recept)Blandade salladssorterGurkaTomater, små finaRödlökKrämig örtdressing1 rumsvarmt ägg1 dl grovt hackade färska örter, t ex rucola, basilika, bladpersilja1 pressad citron1 liten röd chili, 1 cm1 msk kapris2 dl matoljaeventuellt lite vattensaltBasilikadressing: 0,5 kruka basilikanågra kvistar mynta3 dl crème fraiche eller matlagningsyoghurt1 msk balsamvinäger1 vitlöksklyfta i bitar1 krm saltpeppar

Mat & dryck2007-01-11 00:00
Blanda ingredienserna under "Linserna". Smaka av med salt och lite olja.
Gör dressing.
Skölj salladen, gör halvmånar av gurkan, dela tomater och skiva rödlök.
Lägg upp salladsblad, gurka och rödlök på tallrikar. Spritsa krämig dressing över.
Portionera ut linsblandningen. Fördela melonklyftor, skinka och tomathalvor på varje tallrik.
Garnera med nötter och fikon — eller jordgubbar när det är säsong!

Krämig örtdressing:Mixa allt utom olja. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Späd eventuellt med lite vatten.

Basilikadressing:Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.




Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!