Sallad med rostad paprika

(12-15 port)6 röda paprikor8 färska tomater15-20 marinerade soltorkade tomater1 dl olivolja (olja)2 msk pressad citronsaftsalt, svartpepparca 100 g svarta kärnfria oliver, färsk basilika, färsk timjan eller färsk körvel

Mat & dryck2000-05-31 00:02
Gör salladen dagen innan det går bra eller flera timmar innan på serveringsdagen.

Halvera paprikan och kärna ur den. Lägg den med skalet upp på en plåt. Sätt in plåten under grill (eller högsta övervärme) och låt skalet bli blåsigt och svart. Låt den svalna och dra sedan av skalet. Skär den i strimlor. Skär ett kryss i varje färsk tomat och skålla dem. Koka upp vatten i kastrull, ta den från värmen. Lägg ner tomaterna och låt ligga ett par minuter. Ta upp dem och dra av skalet. Skär dem i skivor och ta ev bort kärnorna. Klipp de soltorkade tomaterna i strimlor. Varva paprika, färska och inlagda tomater med salt och peppar på ett fat. Droppa över olja och citronsaft. Garnera med oliver och färska örter. Lägg ev upp fetaost i tärningar i skålar för sig och/eller grovt riven lagrad ost.
När det gäller grönsaksfat i övrigt så ta ca 125 g grönsaker per portion och 0,5 dl salladsdressing.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!