Sallad på rostad pumpa med getost

(4 port)Ca 400 g pumpanågra kvistar färsk rosmarin och timjan3-4 msk olivolja (olja)flingsalt (salt)svartpepparDressing:0,5 dl äppelcidervinäger0,5-1 tsk saltnymald vitpeppar1 tsk flytande honungrivet skal och saft av en halv apelsin1 nypa saffran1 tsk smulad torkad timjan1 pressad vitlöksklyfta1 dl olivolja (olja)Till servering:150-200 g getostev pumpakärnorsallatsblad

Mat & dryck2001-10-31 14:55
Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan. Ska kärnorna vara med till garnering så skölj och torka dem. Dela pumpan i smala klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Droppa över olja och strö över lite salt och mal över peppar. Lägg på några kvistar timjan och rosmarin. Ugnsbaka dem cirka 10 minuter eller tills den känns mjuk och börjar få lite färg på skalkanten. Ta ut och lägg dem på ett djupt fat. Gör dressingen. Rör ihop vinäger med salt, peppar, honung, rivet skal och saft av apelsin, saffran, timjan och vitlök. Vispa ned oljan. Häll dressingen över den ännu varma pumpan. Rosta ev pumpakärnorna i torr het stekpanna. Lägg några sallatsblad på assietter och fördela pumpan. Smula över getost. Garnera ev med pumpakärnorna eller med
persilja eller färsk timjan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!