Salladsfat med ägg och ansjovis

4 port)blandade sallatssorter1 gul paprika, 1 röd paprika1 ask cocktailtomater4 hårdkokta ägg1 ask ansjovisfiléer ca 100 g (spar lite spad till dressingen)Dressing: 2 msk olja,1 msk vatten,1 msk vinäger, 1 krm ansjovisspad, 1 krm nymald svartpeppar. Garnering hyvlad lagrad ost typ västerbotten.Avokadosalsa: Blanda samman 2 msk citronsaft, 3 msk olja, 0,5 tsk mald ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk färsk hackad basilika (1 tsk torkad) och 1 msk sweet chilisås (eller 2 krm cayennepeppar + 1 msk ketchup + 2 krm socker).

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2002-03-28 00:01
Blanda samman dressingen. Skölj sallaten och låt rinna av. Riv bladen och lägg på ett fat. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och halvera tomaterna. Skala äggen och skär dem i halvor. Låt ansjovisen rinna av. Lägg grönsakerna på sallaten. Droppa över dressingen och vänd om. Lägg på ägghalvor och ansjovisfiléer. Garnera med ostskivor som delas. Servera med bröd.
”Skiss” på en charktallrik: Servera en färdig tallrik med olika produkter till var och en. Lägg till exempel upp tunna skivor rökt kalkon, rökt korv och till exempel en mortadella. Lite grönt som cocktailtomater i halvor och inlagd gurka, till exempel cornichons. En bit god ost får också plats. Bröd, till exempel ett mörkt bröd.
Eller gör en avokadosalsa i stället för tomater och gurka som ovan: Skölj och skär 5 tomater i små tärningar. Halvera och gröp ur fruktköttet ur 3 avokador. Skär det i tärningar. Blanda ner tomater och avokado i såsen. Smaka av och ställ kallt fram till servering. Salsan räcker till sex portioner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!