Salladsfat med ägg och ansjovis
4 port)blandade sallatssorter1 gul paprika, 1 röd paprika1 ask cocktailtomater4 hårdkokta ägg1 ask ansjovisfiléer ca 100 g (spar lite spad till dressingen)Dressing: 2 msk olja,1 msk vatten,1 msk vinäger, 1 krm ansjovisspad, 1 krm nymald svartpeppar. Garnering hyvlad lagrad ost typ västerbotten.Avokadosalsa: Blanda samman 2 msk citronsaft, 3 msk olja, 0,5 tsk mald ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk färsk hackad basilika (1 tsk torkad) och 1 msk sweet chilisås (eller 2 krm cayennepeppar + 1 msk ketchup + 2 krm socker).
Foto: Hans E Ericson
”Skiss” på en charktallrik: Servera en färdig tallrik med olika produkter till var och en. Lägg till exempel upp tunna skivor rökt kalkon, rökt korv och till exempel en mortadella. Lite grönt som cocktailtomater i halvor och inlagd gurka, till exempel cornichons. En bit god ost får också plats. Bröd, till exempel ett mörkt bröd.
Eller gör en avokadosalsa i stället för tomater och gurka som ovan: Skölj och skär 5 tomater i små tärningar. Halvera och gröp ur fruktköttet ur 3 avokador. Skär det i tärningar. Blanda ner tomater och avokado i såsen. Smaka av och ställ kallt fram till servering. Salsan räcker till sex portioner.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!