Salta pajer med päron

(6-8 små pajer eller en stor)3 dl vetemjöl, 125 g margarin, 2-3 msk kallt vattenFyllning: 1 burk tonfisk i vatten, 1 tsk citronpeppar, 1 burk kapris (25 g), finklippt gräslök, 4 msk grädde, 1 ägg, 1 burk ansjovisfiléerGarnering:päronskivor.

Mat & dryck2000-03-29 23:59
Hacka ihop pajdegen för hand eller i matberedare. Linda in den i gladpack och låt ligga kallt ca 1 timme. Tumma ut degen i småformar eller i en stor cirka 25 cm i diameter. Nagga botten och tryck upp degen mot kanterna. Ställ kallt ca 30 min eller 15 min i frys. Förgrädda dem i ugn vid 200 grader 8-10 min. Låt tonfisken rinna av. Dela den i bitar. Blanda tonfisk med citronpeppar, kapris och gräslök. Ta undan 6-8 ansjovisfiléer till dekoration. Dela övriga i bitar och blanda med tonfisken. Rör ner ägg och grädde och fördela fyllningen i formarna. Lägg på en ansjovisfilé på varje. Kärna ur päronet, skiva och lägg en skiva i varje form. Eller fördela päronskivor och ansjovisfiléer i den större formen. Grädda i 200 grader ca 25 min.
Garnera med grönt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!