Saltimbocca på fisk med balsamsås

(4 port)600 g färsk fiskfilé (tunna filéer)4 tunna skivor kallrökt skinka eller parmaskinka4 tunna skivor getost4 färska salviablad eller fuska med timjan1 ägg, uppvispat1 msk mjölk5-6 msk idealmjöl1,5 tsk saltsmör/margarinBalsamsås: 1 dl balsamvinäger, 0,5 dl florsocker, 1 dl vatten

Mat & dryck2000-05-18 00:01
Idén kommer från den klassiska kötträtten på kalv. Tunna skivor parmaskinka eller kallrökt skinka inlindat med ett salviablad i varsin fiskfilé.
Lägg därtill en bit getost så blir smaken ännu mer spännande.
Lägg en skiva skinka, getost och salviablad på varje fiskfilé. Vik ihop filén. Vispa samman ägg och mjölk på en tallrik. Blanda mjöl och salt på en annan tallrik. Panera fiskfiléerna först i ägg- och mjölkblandningen och sedan i mjöl- och saltblandningen.
Låt paneringen torka en stund. Stek fisken på svag värme i lite fett i stekpanna tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5 min per sida (beror lite fiskens tjocklek). Blanda vinäger, florsocker och vatten till såsen. Koka ihop tills ca hälften återstår. Den ska bli lite trögflytande och tjock.
Blir den för tjock så späd med lite vatten.
Servera fisken nystekt med droppad sås över och kokt pressad potatis och lätt kokta grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!