Samaki Wa Nazi (Fisk med chili och kokossås)

(4 pers)1 hel bit laxfilé ca 3/4 kg (torsk går också bra)3 msk olja1 tsk salt1 gul lök, 2 vitlöksklyftor1û2 röda chilipeppar1 msk curry2 msk tomatpurépressad saft av 0,5 citron3 dl kokosmjölk på burksalt efter smak

Mat & dryck1998-11-26 14:00
Sätt ugnen på 225 grader. Häll hälften av oljan i ett ugnssäkert fat och lägg i laxen. Salta.
Skala och finhacka gul lök och vitlök.
Dela chilipepparn i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint.
Stek laxen i mitten av ugnen 20û25 min.
Gör under tiden såsen. Hetta upp resten av oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och chilipeppar i 2û3 min. Rör i curry och tomatpuré. Låt allt fräsa i 1 min.
Häll i citronsaft och kokosmjölk.
Låt såsen koka utan lock i 8û10 min tills den börjar tjockna.
Ta ut laxen och häll såsen på fatet vid sidan om fisken.
Servera med ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!