Samaki wa nazi Lamu style (Fisk i kokosmjölk)

(4 pers) 600 g tunna, färska torskfiléer 1/2 gul lök 1 grön chili, stark1 röd chili, starkfärsk riven ingefära efter smaksvartpeppar, helgrovsalt1,5 - 2 dl kokosmjölk av den krämigare sorten2 vitlöksklyftor ( i orginalreceptet ingick 6 vitlöksklyftor) currysaften från 1 lime

Mat & dryck2002-06-13 00:01
Värm ugnen till 225 grader. Finhacka lök och vitlök. Skala en bit ingefära med potatisskalare och riv på rivjärn. Ingefära ger en tydlig och särpräglad smak så det är bäst att ta det försiktigt. Fräs tillsammans med lök och vitlök i en oljad gryta. Dela chilifrukterna på mitten och skrapa ur kärnorna. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Skär chilin i tunna strimlor och lägg i grytan. Krydda med nymalen svartpeppar, curry och grovsaft. Tillsätt saften av en lime. Smaka av eventuellt mer ingefära. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och häll över kokossåsen. Grädda i mitten av ugnen i 10 - 15 minuter. Servera med ris och löksallad, kachumbari.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!