Sandsoppssoppa
(4 pers) 1 liter färsk eller 20 gram torkad svamp (gärna sandsopp som bör vara torkad eller karljohanssvamp) 1 msk smör3 msk vetemjöl1 liter vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 msk tomatpuré20 gram ädelost2 dl crème fraicheeventuellt några droppar citronsaft2 schalottenlökareventuellt en vitlöksklyftasalt, peppar och persilja
1. Om du använder torkad svamp, smula sönder den och koka i lite vatten.
2. Finfördela svampen, löken och vitlöken i matberedare.
3. Bryn svampen och löken i smöret. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vattnet under omrörning. Koka upp, lägg i buljongtärningarna. Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Låt soppan småputtra i 15-20 minuter. Tillsätt till sist cremefraiche, smaka av med eventuellt ytterligare kryddor. Strö över hackad persilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!