Sandsoppssoppa

(4 pers) 1 liter färsk eller 20 gram torkad svamp (gärna sandsopp som bör vara torkad eller karljohanssvamp) 1 msk smör3 msk vetemjöl1 liter vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 msk tomatpuré20 gram ädelost2 dl crème fraicheeventuellt några droppar citronsaft2 schalottenlökareventuellt en vitlöksklyftasalt, peppar och persilja

Mat & dryck2008-08-21 00:00

1. Om du använder torkad svamp, smula sönder den och koka i lite vatten.
2. Finfördela svampen, löken och vitlöken i matberedare.
3. Bryn svampen och löken i smöret. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vattnet under omrörning. Koka upp, lägg i buljongtärningarna. Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Låt soppan småputtra i 15-20 minuter. Tillsätt till sist cremefraiche, smaka av med eventuellt ytterligare kryddor. Strö över hackad persilja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!