Scones

(4 stycken = 16 bitar)8 dl vetemjöl (eller 4 dl grahamsmjöl + 4 dl vetemjöl)1 tsk salt4 tsk bakpulver(1 tsk malen kanel, 100 g torkade aprikoser, klippta i små bitar)100 g margarin3 dl mjölk eller filmjölk

Mat & dryck2000-08-10 09:21
Lägg de torra ingredienserna med frukten (om den tas med) i en skål. Finfördela fettet med fingrarna till en smulig massa eller gör degen i matberedare. Tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt samman till en deg. Ta upp degen på
mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta ut med mjölad hand till runda kakor cirka 15 centimeter i diameter. Skåra kakorna korsvis med kniv i fyra delar. Grädda mitt i ugnen vid 250 grader cirka 10 min. Låt svalna av lite.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!