Sesamfisk med currypasta

(4 port)600 g torskfilé eller gös1 ägg1 dl sesamfrö1,5 tsk salt2 msk vetemjölmargarin/oljaCurrypasta: 250 g pasta, 2 purjolökar (främst det gröna), 1 msk curry, 1 dl matlagningsyoghurt, salt, svartpeppar.

Mat & dryck1998-11-27 16:18
Tina ev fryst torsk. Skär fisken i bitar. Doppa bitarna i uppvispat ägg och sedan i sesamfrö blandat med mjöl och salt. Låt ligga en stund så att paneringen stelnar.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Snitta och skölj purjolöken och skär den i lagom långa strimlor.
Fräs den i fett tillsammans med curry. Rör ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Stek fisken i en blandning av olja och margarin ca 3 min på varje sida.
Blanda ner purjoröran (pastan avhälld) i den nykokta pastan.
Bjud fisken ny- stekt med currypastan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!