Sesampanerad fiskfilé

(4 port)ca 500 g frysta och tinade eller färska torskfiléer1 tsk salt1 ägg0,5 dl sesamfrö0,5 dl ströbrödsmör eller margarin

Mat & dryck1998-11-25 15:48
Snitta och skölj purjolöken och skär den i strimlor. Fräs purjolök och curry
i fettet i en kastrull.
Rör ner ris, smulad buljongtärning och häll över 5dl vatten. Koka riset den tid förpackningen anger.
Panera fisken under tiden.
Salta fiskfiléerna och doppa dem i uppvispat ägg. Blanda sesamfrö och ströbröd och vänd fisken i blandningen.
Bryn smör eller margarin i en stekpanna. När fettet blivit gyllenbrunt läggs fisken i.
Stek dem ca 4 min per sida.
Bjud med curryris och tex lätt kokta blomkåls- och
broccolibuketter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!