Shepherds pie

Mat & dryck2012-03-29 12:13

6 portioner.
600 g lammfärs,
2 finhackade lökar,
2 msk tomatpuré,
1 burk krossade tomater,
2 msk HP-sås,
1 dl hackad persilja,
peppar, smör, olja.

Potatismos:
10 potatisar, 3 msk smör, 2 dl varm mjölk, salt och vitpeppar, 2 dl riven ost. Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och koka potatisen i 20 minuter.
Bryn färsen i olja och smör, salta och peppra.
Skala/finhacka löken, tillsätt den och tomatpurén i färsen, rör om, fortsätt steka. Häll i krossade tomater/persilja, småkoka 10 minuter.
Smaka av med HP-sås, salt och peppar.
Slå av vattnet från potatisen, mosa den. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör moset fluffigt.
Smörj en form, slå i färsen. Täck med moset, strö riven ost över. Gratinera i 15 minuter.
Servera med sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!