Skaldjurs-bakelsemed wasabi-creme

4 port)12 skivor formfranska1—2 tsk wasabipulver (beroende på hur kaxig man är ?)1,5 tsk vatten3/4 dl Kesella (lätt, 1 procent)2 tsk japansk soja1/2 tsk strösocker1 avokadolite örtsalt och pepparnågra droppar citron eller limesaftmajonnäs att pensla bakelserna med (ca 1 dl)1 kruka färsk gräslök1/2 burk kräftstjärtar/räkor1 tomat/några körsbärs­tomater

Mat & dryck2006-06-15 17:45
Gör så här:Stansa ut" alla skivor formfranska. (Ta ett runt glas och måtta ut rundlar så att du får bort kanterna på brödet.)Blanda wasabipulvret med vattnet och rör till en jämn smet. Blanda ner kesellan i wasabin och rör i soja och socker. Nu har du gjort wasabicremen!
Bred wasabicremen på fyra brödrundlar. Lägg på en till rundel på alla fyra bröd.
Mosa avokadon i en skål och krydda en aning. Droppa på citron ellerlimesaft. Bred röran på nästa lager av rundlarna. Lägg på det sista lagret av rundlar.
Bred majonnäsen runt om bakelsen, så att det täcker alla kanter. Klipp gräslöken i små bitar och lägg allt på ett fat. Rulla varje bakelse i gräslöken så att det täcker sidorna.
Hacka några kräft-stjärtar och dela på körsbärstomaterna (finhacka om du har en stor tomat) och blanda allt i en skål.
Garnera de översta rundlarna med tomathacket (gärna runt om). Lägg avslutningsvis på några fina kräftstjärtar och ta eventuellt några strån med gräslök och lägg på. Nu är det bara att njuta!

Tips! Om man vill att det ska gå snabbt så köper man bredbar wasabiost (av det finska märket Silva) och har på det i stället för wasabicremen. Vill man ha lite mer skaldjurssmak så hackar man i ett lager med kräftstjärtar mellan rundlarna också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!