Skaldjursgryta

Mat & dryck2011-10-17 10:43

4 portioner. 400 g laxfilé, 1 kg blåmusslor, 400 g räkor, 4 msk olivolja, 1 l vatten + 3 fiskbuljongtärningar, 4 potatisar, 2 morötter, 1 gul lök, 4 vitlöksklyftor, 1 burk krossade tomater, 1 krm cayennepeppar, 1 krm paprikapulver, 1 msk färsk timjan.

Skala räkorna, fräs skalen i 2 msk olivolja i en gryta. Häll på fiskbuljong, koka ett par minuter. Sila av räkfonden. Tärna potatis/morötter, hacka lök/vitlök, fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i ett par minuter. Lägg i potatis/morötter. Salta & peppra, fräs i någon minut. Häll över räkfond/tomater, koka i 30 minuter under lock. Tvätta och skrapa musslorna. Skär laxen i stora bitar. Sjud musslorna i soppan i 3 minuter. Lägg i laxen, koka försiktigt i 5 minuter. Lägg i räkorna precis före servering. Salta och peppra, toppa med färsk timjan. Servera soppan het med ett gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!