Skaldjurspasta i hummersås

(4 pers)250 g räkor med skal eller cirka 170 g utan125 g konserverade musslor125 g kräftstjärtar1 röd paprika1gul paprika1 rödlökhummerfond till 1/2 l sås1,5 dl vitt vin (alkoholfritt går bra)5 dl grädde2 msk finhackad dillchilipeppar (lite efter smak, Tomas valde en medelstark sort och använde en pepparfrukt)salt och peppar280 g pasta3 msk olja för stekning1 lime

Mat & dryck2001-09-06 00:01
Koka upp vatten till pastan och låt pastan koka tills den är nästan färdig. Spola kallt vatten över den när den tas av spisen för att den inte ska bli överkokt.
Skala löken och strimla den. Kärna ur paprikorna, skär bort de vita hinnorna, och strimla dem sedan. Kärna även ur chilin och ta bort de vita hinnorna. Finhacka chilin. Skala räkorna.
Häll oljan i stekpannan. När den blivit varm, tillsätt grönsakerna. När grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg, tillsätt då chilin allt efter smak och slå därefter på vinet samt hummerfonden och grädden. Låt koka 4-5 minuter eller tills cirka 1,5 dl kokats av. Tillsätt pastan, rör runt den i såsen cirka en minut. Tillsätt skaldjuren och rör försiktigt en aning, cirka 45 sekunder, under de tio sista sekunderna tillsätt dillen, smaka av med salt och vitpeppar.
Garnera med en klyfta lime och dillkvist. Klart att servera, gärna med vitt vin eller öl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!