Skaldjurssås till pasta

300 g valfri pastavatten + buljongtärning, 1 tskgurkmeja, oljaSås: 2 schalottenlökar eller 1 gul lök, det gröna från 1 purjolök ca 1 dl strimlat, 1 msk olja/flytande margarin, 1 smulad fiskbuljongtärning, 2,5 msk idealmjöl, 2 dl kokbar crème fraiche, 2 dl matlagningsgrädde, 1 msk hummerfond (på flaska), 1 burk kräftstjärtar i saltlake 400 g varav 170 g kräftstjärtar, 12 kokta, frysta och tinade musslor ev som här gröna musslor, 1 dl vitt vin, 1 krm citronpeppar, persilja eller dill.

Mat & dryck2001-10-11 00:01
Koka pastan i buljong med gurkmeja (färgar pastan lite gul) och olja enligt paketets anvisningar. Skala och hacka löken och snitta, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Fräs det i olja/flytande margarin utan att det tar färg tillsammans med smulad fiskbuljongtärning. Strö över idealmjöl och rör om. Späd med crème fraiche och matlagningsgrädde. Låt småkoka 4-5 min. Rör om då och då. Smaka av med hummerfond och citronpeppar. Häll av kräftstjärtarna (ev kan man smaka av med någon matsked av laken). Plocka ur musselköttet ur skalen. Fräs hastigt upp kräftstjärtar och musslor i vitt vin. Det kan man i och för sig hoppa över. Lägg ner skaldjuren i såsen (ev med vinet) och hetta upp utan att koka. Häll av pastan och servera med såsen. Garnera med persilja eller dill.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!