Skinkgryta med lingon

500 g färsk skinka,1 liten rödlökflytande margarin1 dl matlagningsgrädde + 1,5 dl kokbar créme fraiche1 msk idealmjöl1 köttbuljongtärning eller kalvfond på flaska1 msk sojanymald svartpeppar0,5-0,75 dl lingonsylt helst rårörd klippt persilja

Mat & dryck2001-09-20 00:01
Skär köttet i strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Bryn kött och lök i flytande margarin i en stekpanna och flytta över sedan till en gryta. Vispa ihop grädde, créme fraiche, mjöl, smulad buljongtärning eller fond, soja, lingonsylt och peppar i en kastrull. Låt koka upp och häll över köttet i grytan. Koka upp grytan och låt småkoka ca 20 min. Strö över persilja och ev hela lingon. Servera med nätt kokta morötter, palsternackor och kokt potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!