Skinkpaj med soltorkade tomater
(4 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g margarin, 1 krm vinäger, 2 msk vatten.Fyllning: 250 g rökt skinka, 35 g soltorkade tomater inlagda i olja, 1 dl färsk basilika, 3 ägg, 3 dl standardmjölk, salt, svartpeppar, 0,5 krm kajennpeppar, 3 dl västerbottenost eller annan lagrad ost
Låt skalet vila ca 30 min i kyl eller ställ det i frysen ca 15 min.
Förgrädda skalet i ugn vid 200 grader ca 10 min. Skär skinkan i tärningar. Låt tomaterna rinna av lite och strimla dem (ta saxen till hjälp). Lägg skinka, tomater, basilikablad och riven ost i det förgräddade skalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och cayennepeppar. Häll äggstanningen över.
Grädda i ugn vid 200 grader ca 25 min.
Bjud med en blandad sallad av olika salladssorter och strimlad paprika i olika färger samt knubbiga bitar av färsk gurka.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!