Skinkwok

(ca 3 port)400 g färsk skinka3 msk rapsolja2 små paprikor i rött och gult1 bit purjolök där det gröna används1 liten burk vattenkastanjer eller böngroddar (finns också på burk)3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade1 msk färsk ingefära, skalad och finhackad0,5 msk sweet chilisås (finns på småflaskor)Sås: 0,5 tsk salt, 0,5 msk råsocker, 0,5 msk soja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 dl köttbuljong (fond eller tärning + vatten)

Mat & dryck1998-11-26 14:02
Skär köttet i små tärningar eller smala strimlor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i samma form som köttet. Snitta, skölj och strimla det gröna på purjolöken.
Blanda samman såsen.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Lägg i köttet och fräs hastigt under omrörning. Blanda ner paprika, purjolök, avrunna vattenkastanjer, vitlök, ingefära och sweet chilisås.
Fräs igen under omrörning och låt steka några minuter. Häll på såsen. Hetta upp.
Bjud med kokta äggnudlar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!