Skummande soppa med gröna ärter

(4 port)1 pkt frysta gröna ärter, ca 600g5-6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)en halv morot, 1 bit purjolök1 tsk smulad basilikasalt, peppar1 dl tjock gräddeca 2 dl torrt vitt mousserande vin

Mat & dryck1998-11-24 13:46
Koka ärterna i buljongen med skalad och skivad morot och ansad och strimlad purjolök samt basilika.
Låt koka ca 15 min.
Sila buljongen och spar den.
Passera ärterna genom nätsil eller mixa i matberedare till en puré. Häll purén i kastrullen. Koka upp och späd med buljongen till lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vispa grädden.
Häll purén ev i varm soppskål alldeles före serveringen. Blanda varsamt i grädde och vin.
Rör om helt lätt. Det ska synas att soppan skummar! Bjud genast med frasiga oststänger:
Kavla ut 1 fryst smördegsplatta (tinad) något på längden. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven lagrad ost.
Sporra ut 1 cm tjocka remsor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn vid 200 grader ca 8 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!