Smakrik ciabatta
(20 st) Dag 1 :2,5 dl kallt vatten7 dl (425 g) vetemjöl Special1/2 pkt jäst för matbröd1,5 tsk (7 g) saltDag 2 :5 dl kallt vatten1 påse Bagarens jästmix Medelhavsbröd9 dl (550 g) vetemjöl Special4 dl (250 g) durumvetemjöl1 msk (15 g) olivolja
Dag 1: Blanda ingredienserna till en deg. Låt bunken stå över natten i kylen täckt med en plastpåse. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive degen från dag 1 i en degblandare i 8-10 min på medelhastighet, degen kräver ordentlig bearbetning. Pensla en större bunke med olivolja och lägg över degen där. Låt bunken stå i ca 2 timmar täckt med plast eller ett lock.
Stjälp upp degen på ett bord mjölat med durumvetemjöl. Dela degen i ca 20 bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt in plåten i ugnen, spraya in lite vatten för att få en bättre skorpa på brödet. Sänk tempen till drygt 200 grader och grädda i ca 20 min.
Tips:
För ett ännu godare bröd kan du blanda i soltorkade tomater, oliver eller fetaost i slutet av knådningen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!