Småpajer med julens rökta korv
(18 st)Pajdeg: 3 dl vetemjöl75g margarin1 krm äppelcidervinäger0,75 dl kesellaFyllning: 200 g rökt korv, ca 9 inlagda soltorkade tomater, 3 dl riven lagrad ost, 3 ägg, 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 krm pepparmix, 0,5 krm cayennepeppar, 1 krm paprikapulver
Skär korven i små tärningar. Klipp tomaterna i bitar. Vispa ihop ägg med grädde och kryddor.
Dela pajdegen i 18 bitar. Rulla till bollar. Platta eller kavla ut rundlarna något och lägg i bullformar av folie (rymd ca 0,5 dl). Tumma upp degen mot kanten. Nagga botten med gaffel. (Klä gärna formarna och ställ kallt över natt.)
Fördela korv, 3-4 tomatbitar och riven ost i formarna. Skeda över äggstanningen (ca 0,5 dl i varje form). Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Ställ formarna i långpannan.
Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 20 min. Småpajerna kan också göras helt klara i förväg (frysas/tinas) och värmas när de ska serveras.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!