Smördegsinbakade färsbiffar

(4 port)500 g blandfärs1 ägg2 msk potatismjöl1 dl vatten ev kolsyrat1 tsk salt2 krm stött rosépeppar2 tsk smulad torkad basilika 8 smördegsplattor1 pkt fryst bladspenat, 250 g0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar100 g fårost eller0,5 dl hackade hasselnötter + 0,5 dl riven parmesanost1 ägg till pensling av smördegs paketen

Mat & dryck1998-11-24 14:08
Blanda samtliga ingredienser till färsbiffarna. Forma till biffar och stek dem i lätt brynt smör i stekpanna 2-3 min per sida.
Halvtina smördegsplattorna, dela dem på mitten och kavla ut till åtta fyrkanter ca 12x12 cm.
Tina spenaten på svag värme i en kastrull tills allt vatten dunstat.
Salta och peppra. Fördela spenaten på smördegsplattorna. Lägg på en biff på varje och fördela osten över biffarna (eller hasselnöts- och
ostblandningen). Vik ihop till täta knyten.
Pensla med uppvispat ägg. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 20 min.
Garnera varje paket med färska basilikablad. Servera med sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!