Smörgåstårta
(8-10 bitar)9 skivor landgångsbröd eller formfranska skuren på längden.Fyllning 1:2 hårdkokta hackade ägg, 0,5 dl fint strimlad purjolök, 1 brk ansjovisfiléer, 100 g, filéerna skurna i bitar, 1,5 dl kesella mager.Fyllning 2:2 dl kesella mager, 2-3 tsk riven pepparrot, 100 g fint strimlad röktskinka, 3 msk mellangrädde.Garnering:Ca 3 dl kesella mager, 1 dl mellangrädde, 0,5 tsk salt, 0,5 krm svartpeppar, 1 brk svart storkornskaviar, 60 g, 600 g oskalade eller 300 g skalade räkor, 0,5 färsk gurka, 2-3 tomater, dill.
Lägg tre brödskivor ovanpå. Bred på fyllning två. Täck med de sista brödskivorna. Blanda kesella med grädde. Smaksätt med salt och peppar.
Bred blandningen över hela tårtan.
Garnera dekorativt med svart storkornskaviar, räkor, gurka och tomat i skivor och dill.
Ställ kallt en stund före serveringen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!