Smörstekt gnocchi med sparris och parmesan
4 port, Tid: 40 min
800 g gnocchi
2 knippen sparris
2 dl valnötter (väljer du pinjenötter i stället bör de också vara rostade).
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl riven parmesan
150 g bladspenat
Salt och peppar
Smör till stekning
tryffelolja
1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet.
2. Skär bort ca 3 cm från sparrisens nedersta del. Skär resterande delar i skivor.
3. Koka sparrisen i rejält saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och spola med kallt vatten så att kokningen avstannar.
4. Rosta valnötterna i torr stekpanna tills de fått lie färg. Häll av på ett fat. Hacka lätt. Strimla salladslökarna.
5. Hetta upp två stora stekpannor* med smör och en skalad, delad vitlöksklyfta i varje panna. Stek sedan gnocchin tills den fått lite färg. Tillsätt sparris, parmesan, pinjenötter, salladslök och bladspenat. Låt bli varmt. Droppa några droppar tryffelolja över. Rör om och servera!
* Anledningen till att det ska vara två stekpannor är att det blir svårt att få plats med allt i en, blir svårt att få till stekyt. Dont' crowd the pan" som man kan säga på engelska.