Smörstekt gnocchi med sparris och parmesan

En fräsch och helt vegetarisk rätt där parmesan och tryffelolja sätter smak. Här använder vi oss av färdiga gnocchi för att minska tidsåtgången, men ännu godare blir det så klart om man gör egna!

Smörstekt gnocchi med sparris och parmesan.

Smörstekt gnocchi med sparris och parmesan.

Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim.

Mat & dryck2016-04-15 05:00

Smörstekt gnocchi med sparris och parmesan

4 port, Tid: 40 min

800 g gnocchi

2 knippen sparris

2 dl valnötter (väljer du pinjenötter i stället bör de också vara rostade). 

2 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 ½ dl riven parmesan

150 g bladspenat

Salt och peppar

Smör till stekning

tryffelolja

1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet.

2. Skär bort ca 3 cm från sparrisens nedersta del. Skär resterande delar i skivor.

3. Koka sparrisen i rejält saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och spola med kallt vatten så att kokningen avstannar.

4. Rosta valnötterna i torr stekpanna tills de fått lie färg. Häll av på ett fat. Hacka lätt. Strimla salladslökarna.

5. Hetta upp två stora stekpannor* med smör och en skalad, delad vitlöksklyfta i varje panna. Stek sedan gnocchin tills den fått lite färg. Tillsätt sparris, parmesan, pinjenötter, salladslök och bladspenat. Låt bli varmt. Droppa några droppar tryffelolja över. Rör om och servera!

* Anledningen till att det ska vara två stekpannor är att det blir svårt att få plats med allt i en, blir svårt att få till stekyt. Dont' crowd the pan" som man kan säga på engelska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!