Smörstekt gös på ugnsrostade grönsaker med bladpersiljesås och skaldjurssmör
(4 pers) Grönsaker1 stor persiljerot eller annan god rotsak i stavar1 knippe grön sparris2 röda paprikor i breda stavar2 bakpotatisar skärs i 1 cm breda skivor, förkokas i ca 5 minolivoljasalt, gärna flingsaltvitpepparBladpersiljesås2 dl grovhackad bladpersilja (spar en kvist hel till garnering)2 dl vispgrädde2 dl kycklingbuljongSalt och vitpepparSkaldjurssmörRäkor, kräftstjärtar, rökta räkor eller andra passande skaldjur i valfri mängd.Normalsaltat smör i valfri mängd.Smörstekt gösCirka 600 g benfri gösfilé med skinnet kvar, skuren i två portionsbitar per person. Fattiga riddaremed kanel- och rödvinskokta äpplen och citronyoghurtmousse(4 pers)
Bladpersiljesåsen: Koka ihop buljongen till hälften. Tillsätt grädden och koka till 2 dl återstår. Mixa persiljan med buljonggrädden, sila genom finmaskig sil och håll varm.
Skaldjurssåsen: Mixa skaldjur med smöret och ställ kylt. Ta ut en stund innan servering så att det blir lättare att forma.
Smörstekta gösen: Salta och peppra gösen. Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme. Stek gösen långsamt med skinnsidan neråt tills den är fint genomvarm.
Blanda och lägg grönsakerna på tallriken. Lägg den smörstekta fisken ovanpå grönsakerna och avsluta med ett vackert ägg av skaldjurssmöret på toppen. Ringla bladpersiljesåsen runt grönsakerna. Avsluta med en kvist med bladpersilja som garnering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!