Smörstekt pilgrimsmussla med rostad paprikasås

( 8 portioner) Pilgrimsmusslor ser ut som fiskbullar men är garanterat en helt annan sak. Lite söta i smaken och mycket mjälla och goda. Finns färska i fiskbutiken eller frysta hos välsorterad matbutik.8 pilgrimsmusslor1 msk smör½ burk strimlad rostad paprika i olja, Zeta1 krm strösocker1 tsk balsamvinägerflingsalt och nymald svartpepparlite rucolasallat till dekoration

Mat & dryck2007-12-27 00:00

1. Börja med såsen. Mixa paprikan med lite av oljan till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger. Såsen kan förberedas dagen före och förvaras i kyl över natten.
2. Torka av musslorna med papper. Hetta upp smöret i en panna tills det tystnar. Stek musslorna 1 minut på var sida så de får lite färg.
3. Lätt upp i mitten på assietter och ringla såsen runtom. Salta och peppra och lägg på lite rucola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!