Smörstekt pilgrimsmussla med rostad paprikasås
( 8 portioner) Pilgrimsmusslor ser ut som fiskbullar men är garanterat en helt annan sak. Lite söta i smaken och mycket mjälla och goda. Finns färska i fiskbutiken eller frysta hos välsorterad matbutik.8 pilgrimsmusslor1 msk smör½ burk strimlad rostad paprika i olja, Zeta1 krm strösocker1 tsk balsamvinägerflingsalt och nymald svartpepparlite rucolasallat till dekoration
1. Börja med såsen. Mixa paprikan med lite av oljan till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger. Såsen kan förberedas dagen före och förvaras i kyl över natten.
2. Torka av musslorna med papper. Hetta upp smöret i en panna tills det tystnar. Stek musslorna 1 minut på var sida så de får lite färg.
3. Lätt upp i mitten på assietter och ringla såsen runtom. Salta och peppra och lägg på lite rucola.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!