Smulpaj med äpplen, kanel, citron och sesamfrön

4 urkärnade äpplen i klyftor1 msk malen kanel3 msk råsockerrivet skal av 1 tvättad citron1 dl havregryn, gärna fiberhavregryn1 dl vetemjöl1/2 dl sesamfrön1 dl råsockerrumsvarmt 75 g smörVaniljglass eller vaniljsås till servering.

Mat & dryck2005-10-27 12:02
Klart att en äpplepaj måste finnas med när vi har så fina svenska äpplen i säsong. Har du inte sesamfrön hemma kan du ta solrosfrön. Citron och kanel är en fin smakkombination till äpplen.

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsfast form. Blanda äppelklyftorna med kanel, råsocker och citronskal i en skål. Fördela det i den smorda formen. Nyp ihop havregryn, mjöl, sesamfrön, råsocker med smöret till en smulig massa. Strö det över äpplena och baka pajen ca 15-20 minuter i mitten av ugnen tills den fått lite färg. Låt svalna lite innan servering. Bjud något av förslagen ovan till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!