Snabb fisksoppa

(4 portioner)1 purjolök1 gul lök4 tomater2 vitlöksklyftor2-3 msk olja2 msk vetemjöl1 l fiskbuljong6 hg djupfryst fisk, t ex sejsaltsvartpepparcurry

Mat & dryck2006-01-04 08:41
Strimla 1 purjo, 1 gul lök, skiva 4 tomater, hacka 2 vitlöksklyftor och fräs detta i några msk olja i 10 min. Dofta över 2 msk vetemjöl. Rör först i lite och sedan resten av 1 l fiskbuljong, krydda med salt, svartpeppar och curry. Tillsätt 6 hg fruset fiskblock, tärnat eller skivat. Sjud 5-10 min.
Matigare gryta om skivad potatis och morot får koka med. Lyxigare med musslor och räkor samt grovhackad färsk koriander strax innan servering. Ett gott lantbröd att doppa i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!