Snabb höstgryta

(4 port)400 g bland-, nöt- eller lamm- färs100 g rökt skinka1û2 tsk currymargarin/olja500 g vitkål3 äpplen1û2 msk ljus soja1 tsk salt1 krm nymald svartpeppar

Mat & dryck1998-11-26 14:03
Skölj och hyvla vitkålen (ta osthyveln till hjälp). Skär strimlorna ev i mindre bitar. Skär skinkan i bitar.
Fräs färs, skinka och curry i margarin/olja i en gryta.
Tillsätt kålen och låt den bli lite brynt. Behåll gärna skalet på äpplena om det är fint. Skölj och grovriv dem. Blanda ner i grytan äppelriv med so-jan.
Låt grytan sakta koka under lock ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Bjud med kokt potatis och rårivna morötter.
Äppel- och grönsaksröra till stekt kött: Skala ev och kärna ur 2 äpplen. Dela dem i bitar och likaså innehållet ur 1 liten burk ananasringar (spar lite av juicen). Skölj, kärna ur 1 röd och 1 gul paprika. Skär dem i grova strimlor.
Snitta, skölj och strimla det gröna på en purjolök. Skölj och skär i knubbiga bitar 1 liten squash.
Fräs äpplen, paprika, purjogrönt och squash i olja i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner ananasbitarna.
Häll på knappt 1 dl av ananasjuicen, 2 tsk flytande honung, 1 krm mald ingefära, 0,5 smulad hönsbuljongtärning, 1 tsk råsocker och 1 krm citronpeppar.
Låt sjuda några minuter. Det får inte bli mosigt. Servera till t ex stekt karré i skivor (4 port).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!