Snabb potatissoppa

(4 port)Potatisen ska rårivas till soppan därmed kokar den också mjuk snabbt. Förslag på smaktillsatser ger variation. 1 l hönsbuljong ( vatten + tärning eller fond på flaska)5 medelstora potatisar2 msk smör eller margarin2 dl finhackad persilja gärna slätbladig1 dl standard mjölk eller grädde

Mat & dryck2001-10-18 00:01
Koka upp buljongen. Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet direkt ner i buljongen. Koka soppan ca 10 min under lock eller ca 20 min om den ska vara mosig. Tillsätt smör och persilja. Rör ner mjölk eller grädde. Servera den nylagad med sprödvärmt bröd. Eventuella smaktillsatser i soppan: 2 gula finhackade lökar eller strimlat grönt från 2 purjolökar eller 1 l blandad svamp finskuren och smörfräst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!